Alt om lejrlivet
Image is not available
Alt om lejrlivet
Alt om lejrlivet

Slider

Hvad er Vejlø?

Hvad er vigtigt at vide om vejlø?
Vejlø er Danmarks måske hyggeligste lille ø. Den er beliggende i Naksov Fjord og har de helt rette rammer til et dansk ferieparadis. Ølejren på Vejlø er en af Danmarks ældste ølejre, og er en del af ølejrbevægelsen.

Mange kommer igen og igen og igen og... fordi de kan simpelthen ikke lade være. Mange ser vennerne som en ekstra, stor og åben familie – så måske du/I også har lyst til at være en del af den?
Du kan læse mere om de gode ting, der er værd at vide, hvis du/I skal på Vejlø for første gang her.

Hvad kan man lave på vejlø?

Slappe af og dase

Møde nye mennesker

Være sammen med dine børn

Få nye venner - måske en (sommer)kæreste

Falde i søvn under stjernerne

Se solen gå ned - måske se den stå op igen

Stresse af

Snakke hele natten

Synge og spille ved bålet

Sejle, bade, boldspil, bræt spil ect.

Møde nye indfald til livet

Få venner for livet

Vejlø Ølejr Børn Trampolin ferie sommer
Vejlø Ølejr Postbåden Vesta
Vejlø Ølejr Træning Aktiv
Vejlø Ølejr Mindfulness Afslapning
Sommer Ferie Hygge Børn Natur Vejlø Ølejr
Shadow
Slider

Dagligliv i lejren om

 

De praktiske gøremål gør vi sammen, vi har nemlig ingen lejrchef. Vi laver ikke lister, som du skal skrive dig på allerede ved ankomsten. Her finder vi ud af at løse de praktiske opgaver hen ad vejen, efterhånden som de opstår. Den eneste liste/tjansetilmelding, der dog skal være styr på, er madholdet, da vi får maden leveret fra Lolland, og skal bestilles dagen inden levering.

 

Du kan være med til at bestemme dagens menu, når du er på madholdet og fx lære at stege hængebugsvin eller at bage pandekager over bål – eller noget helt tredje. 

Du kan opleve små mirakler, såsom en opryddet lejrplads efter nattens hygge, når du står op næste dag.

Du kan opleve glade tilfredse børn, der selv sørger for morgenmad, evt. med hjælp fra andre voksne.

Du kan opleve dejlige børn, der synes du er den bedste.

Du kan opleve børn, der er sjove og opfindsomme, ikke blot irriterende påhæng i en supermarkedskø.

Du kan opleve, at dine mærkelige ideer måske ikke er så mærkelige.

Du kan få lov at snakke med nogle gamle, der måske ikke er så slemme endda.

Du kan også snakke med nogle unge og opleve, at du ikke er helt fortabt.

Du kan opleve gamle der er unge, og unge der er gamle.

Du kan modtage klapsalver, når du går på lokumsholdet, madholdet el.lign.

Du kan gå tur på øen - og måske samle brænde til bålet.

Du kan få lov at lege håndværker, når du får ideer til forbedringer af lejren.

Måske opstår der pludselig en vandkamp, mens du er med til at vaske op - eller en af de andre kommer med godbidder til opvaskeholdet eller spiller guitar for jer.

Det skal dog nævnes, at det ikke er tilladt at tage hund, kat eller andre kæledyr med på ølejren

 Venner på Vejlø

 

På Vejlø kan du komme alene - eller sammen med venner, din kæreste, dine børn. Du kan altid sætte dig hos de mennesker, du har lyst til at lære at kende. Når du går med på madholdet eller opvaskeholdet, kommer du automatisk i snak med andre. Ligesom når du sidder ved bålet, eller deltager i en eller anden aktivitet.

Vi mødes også udenfor sæsonen til fx. til vores grill-arrangement i Nørrebroparken til efteråret, eller den årlige julefrokost, som begge er for alle, der har været på Vejlø. Vores lokale venner fra Vejlø og omegn bliver selvfølgelig også inviteret med til de festlige arrangementer.

 

Gårdspladsen

 

Gårdspladsen og bådebroen er centrale pladser på Vejlø, og her kan du falde i snak med andre ø-lejrdeltagere og lokale fra Vejlø og omegn. Mange af dem er kommet her gennem mange år.

I kiosken på gårdspladsen sælges der slik, sodavand, øl, smøger m.m. Du kan også bruge kiosken som ’bank’ og sætte dine kontanter ind, så du ikke skal være nervøs for at have formuen liggende i teltet – Der tages dog kun imod kontanter. Det er også her, at du kan spille petanque - og møde høns, ænder og andre af gårdens mange dyr.

 

Stranden og Bådebroen

 

På stranden ligger vi og slikker sol, og fra bådebroen tager vi hovedspringet ud i sejlrenden og beundrer andres mere eller mindre dygtige optræden på vandski.

Det er her, vi modtager de nye deltagere, når de kommer sejlende med Postbåden, hvorefter vi vinker farvel til de gamle.

Det er også hér, at de lokale lægger til, når de besøger øen.

Fra stranden kan man tage en sejl- eller kajaktur til en af de andre øer – såsom Slotø og Enehøje – og man kommer hurtigt i snak med andre deltagere og lærer lidt mere om vand og vejr.

Slider

Vejlø - med de praktiske briller

 

Vi laver mad i Hesteskoen med udsigt til lejrlivet. Når det regner, kan vi sidde i tørvejr under Hesteskoens presenninger.

Vi sover i store fællestelte eller slæber luftmadrassen ud under åben stjernehimmel. De mange stjerner på Vejløs nattehimmel ses tydeligt, fordi vi ikke bruger elektricitet i lejren til lys osv. Du kan evt. også bygge en bivuak i "bushen" lige uden for lejren.

Vi har ovne, gasblus, kølebokse, køkkengrej, petroleumslamper, borde og bænke.

Der er mulighed for at oplade mobiltelefon hos kiosken for 10 kr., hvis du overhovedet får brug for det, i mellem alt den gode leg og afslapning.

Vi har diverse spil, sangbøger, legeredskaber, speedbåd, vandski og "banan" til at trække efter motorbåd, redningsveste, kajakker og surfbrætter.

Vi har solfangeropvarmet vand, så vi kan tage et lunt brusebad. Lokummerne drives efter multprincippet i et hyggeligt skur med små "toiletter".

Regnskabsførere og igangsættere

 

Hver uge har sit tema, og hertil en eller flere igangsættere. Du bestemmer selv, hvor meget - eller lidt - du vil deltage i. Sammen med de andre deltagere har du mulighed for at blive inspireret eller få lidt hjælp til ugens aktivitet af igangsætterne. Hver uge har sine egne regnskabs førere. De har ansvar for ugens økonomi, tager imod tilmelding og betaling og holder styr på, hvor mange penge vi har til mad. Men først og fremmest er vi alle ø-lejrdeltagere - også igangsættere og regnskabsførere.

Play

Slider